Wat is gezonde voeding tegenwoordig?

Aandacht voor voeding lijkt nooit zo groot geweest als nu. Behalve het stillen van de honger is er ook aandacht voor “back to nature” en “ecologische foot print”. Feiten, meningen en levensbeschouwingen lopen daarbij gemakkelijk door elkaar heen. Er is dan ook niet één overzichtelijke waarheid over wat gezond is, maar bestaan verschillende zienswijzen naast elkaar. Soms zijn die tegenstrijdig met elkaar (barf of vega?).

Ieder vindt wel argumenten om de eigen zienswijze kracht bij te zetten. Een website als “voerwijzer” is heel erg vóór barf en tegen brokken, andere zweren bij hypo-allergeen en op basis van “foot-print” is uiteindelijk elke vorm van vleesconsumptie “not-done”. En dan schrijft de dierenarts ook nog eens wat al te graag zijn speciale voer voor. Ga er maar aan staan als (baasje van) een moderne huishond.

Met “Natuurvoeding voor dieren” richt Het Dierenwarenhuis zich primair op de spijsvertering van de hond waarmee veel voorkomende problemen kunnen worden voorkomen of zelfs worden opgelost. 

Lees verder...