Vers / Diepvries / Barf

Van alle soorten voeding komt dit  het dichtste bij de voeding zoals de wolf deze van nature tot zich neemt.  De term “rauw” verwijst naar vlees dat onbereid/onverhit wordt aangeboden. Men spreekt ook wel van “vers” of kvv (kant-en-klaar vers voer). Dit voer wordt in de diepvries bewaard.

Voordelen van rauw/vers zijn dat het bacteriën bevat die goed zijn voor de darmflora, leiden tot sterker maagzuur (tegen parasieten) en minder afvalstoffen waardoor de organen minder worden belast.  De hond zal minder last hebben van jeuk, minder stinken (uit mond en kont), mooiere vacht hebben en minder en kleinere drollen produceren. Verder leidt het tot minder ontstekingen en beperkt het kans op wormen en vlooien.

Er zijn verschillende gradaties van vers/rauw.  Enkelvoudige vleesproducten bevatten slechts een vleesbron (bijvoorbeeld lam of rund). Mix-producten bestaan uit meerdere vleesbronnen (bijvoorbeeld rund gemengd met kip). Deze vleessoorten dienen te worden afgewisseld en te worden aangevuld met extra bronnen van vitaminen en mineralen (denk aan groenten, ei, vis). Er zijn ook complete vleesmaaltijden (zoals Wolfs menu met rauw vlees, groenten en toegevoegde mineralen en vitaminen) welke geen aanvullingen meer nodig hebben.