een stukje familiehistorie

historie-lammers-oude-molenIn 1908 startte Driek Lammers een molen. Driek was zijn tijd vooruit en begon, misschien wel als een van de eerste in de omtrek, nu eens geen klassieke windmolen maar een molen op stoom. Boeren brachten er hun oogst en Driek  maalde het met zijn enige zoon Jan fijn tot grondstoffen voor consumptie.  Toen zoon Jan (I) de molen van zijn vader overnam werd de stoommachine vervangen door een moderne efficiëntere dieselmotor.

Een molenaar kent zijn klanten (van haver tot gort)  en er werd nogal eens gevraagd om  tijdens het malen van diervoeders er ook wat  andere gewassen bij te vermalen.
De drie zoons van Jan (I), niet toevallig heette er ook een Jan (II)  kwamen natuurlijk ook in het bedrijf en deze gebroeders Lammers gingen zich verder toeleggen op het malen en mengen van diervoeders. Daarbij namen ze soms ook als betaling, wel eens wat meelsoorten over van hun klanten en verkochten dat in een soort winkel aan de mensen die rondom de molen woonde.

historie-oude-molen-lammers

Het malen van voer ging de familie Lammers goed af en de vierde generatie – met inderdaad Jan (III) – de vader van Katja– specialiseerde zich in het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen, óók voor dieren.

Al snel paste alle activiteiten niet meer in de molen en moest er opnieuw stevig worden geïnvesteerd. Via het uitgebreide netwerk van de familie kon de benodigde  kennis en kapitaal worden aangetrokken. Samen met deze partners werden door de gebroeders Lammers op dat moment vrijwel alle schakels in het productieproces van natuurlijke diervoeding afgedekt. In Eindhoven werd "Het Dierenwarenhuis" geopend, een voor die tijd zeer ruime overzichtelijke dierenspeciaalzaak. Mét natuurvoeding voor hond en kat, natuurlijk.  

Rondom het nieuwe millennium zijn vrijwel alle bedrijfsactiviteiten naar de partners overgegaan. Deze bedrijven bestaan nog steeds en produceren diervoeding, soms ook voor de bekendere A-merken. De winkel(s) werden behouden en Het Dierenwarenhuis Eindhoven is vandaag de dag alweer meer dan 10 jaar in handen van Katja (dochter van Jan III).

De kennis over natuurlijke diervoeding, het netwerk van producenten, de historie én vooruitstrevende karakter van de familie Lammers zijn onlosmakelijk verbonden met de huidige winkel/webshop: Natuurvoeding voor Dieren. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »